top

top

#top

Pijnbehandeling

Bij pijnbehandeling worden de betreffend spiergroepen opbouwend en intensief behandeld. Ook de aangrenzende spiergroepen worden soepeler gemaakt zodat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de afvalstoffen van de ‘getroffen’ spieren beter afgevoerd kunnen worden en ook de spanning rondom weggenomen wordt.

Hoofdpijn

Wanneer de nekspieren verkrampt zijn neemt de bloedtoevoer naar het hoofd af en staat je hoofdhuid strakker om je schedel. Dit veroorzaakt hoofdpijn. Door massage van de nek en de hoofdhuid neemt de bloeddoorstroming weer toe en verdwijnt het pijnlijke en trekkende gevoel.

Nekpijn

Door een starre houding (computer) of koude (airco), ontstaat vaak nekpijn waarbij de nekspieren hard aanvoelen en bewegen met het hoofd pijnlijk is. Een goede massage van nek en schouders geeft voor langere tijd een heerlijke verlichting.

Pijn in de schouder

Bij stress heb je de neiging je schouders iets op te lichten. Deze constante aanspanning van de schouderspieren leidt tot pijnlijke schouders. Bij niet tijdig ingrijpen kan dit verder doorslaan op je nek en rug. Ook een starre houding van je armen (computer) leidt tot schouderklachten. Massage van de schouders, maar ook de rug, nek en armen geven een langdurige verlichting.

Pijn in de rug

Wordt vaak veroorzaakt door overbelasting, maar ook door koude. Bij een behandeling van de rug, wordt niet alleen de rug gemasseerd, maar ook de heupen en de schouders voor een zo volledig mogelijk aanpak.

Pijn in de benen

Veel lopen en staan, maar soms ook stress veroorzaken pijn in de benen. Ze voelen zwaar en vermoeid aan en gaan vaak gepaard met kamp. Ook hier helpt massage effectief.
Ga niet zelf prutsen, laat een pijnbehandeling over aan deskundigen. Een verkeerde massage heeft geen effect en kan zelfs leiden tot ernstige problemen.